Speciaal voor kinderen

Opgroeien en opvoeden

Opgroeien gaat vaak vanzelf, maar elk kind, in elke levensfase en elk gezin kent unieke uitdagingen in het opvoeden. Het samen doorstaan van deze uitdagingen is een natuurlijk en gezond onderdeel van het gezinsleven. Toch kunnen sommige problemen zo intens, langdurig of onbevredigend zijn dat professionele ondersteuning welkom is.

Uitdagingen voor Kinderen en Ouders
In onze snel veranderende maatschappij worden zowel kinderen als ouders geconfronteerd met hoge verwachtingen, regelmatig ook van zichzelf. Dit kan leiden tot diverse klachten. Kinderen kunnen bijvoorbeeld worstelen met slaapproblemen, moeilijk verstaanbaar gedrag, somberheid of lichamelijke klachten die psychologisch van aard zijn.

Hulp en Herstel
Deze problemen kunnen zowel intern als extern ontstaan, soms door factoren als familiedynamiek of uitdagingen op school. Deze problemen zijn signalen; ze wijzen op een onderliggende disbalans. En het goede nieuws is dat disbalans te herstellen is. Bij Huis van Eva bieden we diverse benaderingen om kinderen, jongeren en hun ouders te helpen de balans te hervinden.

Individueel afgestemde trajecten
We begeleiden je een stuk op je weg, zodat je uiteindelijk zelf, met hernieuwd inzicht en zonder onze hulp, verder kunt. Het doel is om je te ondersteunen zolang als nodig, maar ook zo kort als mogelijk. Uiteindelijk heb je alle antwoorden al zelf; soms heb je gewoon even iemand nodig om die weer opnieuw te vinden. Trajecten voor kinderen worden altijd op maat gemaakt; in samenspraak kijken we naar jullie behoeften, mogelijkheden en jullie budget.