Onderzoek naar de concentratie en taakwerkhouding

Onderzoek naar de concentratie en taakwerkhouding

Sommige kinderen hebben moeite hun aandacht langere tijd bij taken te houden. Ze zijn bijvoorbeeld snel afgeleid door prikkels om hen heen of ze worden intern afgeleid door hun gedachten of lichamelijke sensaties. Anderen hebben moeite om hun aandacht bij lange, mondelinge instructies te houden. Een onderzoek naar de concentratie en taakwerkhouding kan hierover informatie geven.

Onderzoek
Afhankelijk van de hulpvraag kan het onderzoek bestaan uit afname van vragenlijsten en een observatie. Mochten er aanwijzingen zijn voor een ontwikkelings- of gedragsstoornis zoals ADD of ADHD, wordt dit ook besproken. Praktijk Suze de Laat verricht handelingsgericht onderzoek en stelt geen DSM diagnoses. Mocht uit onderzoek blijken dat het stellen of uitsluiten van een diagnose wenselijk is, dan zal worden doorverwezen.

Wat maakt dat mijn kind niet bij de les kan blijven?

Praktische informatie

Duur
Onderzoeken variëren van een uur tot een dagdeel.

Kosten
Het uurtarief is €85,-. De kosten voor onderzoek zijn afhankelijk van de onderzoeksvragen. Voor een indicatie van de kosten kun je kijken op de pagina met Tarieven. Voor aanvang van het onderzoek wordt – na het samenstellen van een testbatterij – de totale kosten van het onderzoek aangegeven.

Aanvragen

  • Wil je jouw kind aanmelden voor onderzoek? Mail dan naar info@suzedelaat.nl. Er wordt getracht binnen enkele werkdagen contact met je op te nemen. Telefonisch aanmelden is ook mogelijk op telefoonnummer: 06-49351459.
  • Wil je eerst kennismaken? Dat kan middels een kennismakingsgesprek; dit gesprek duurt maximaal 30 minuten en is kosteloos.
  • Wanneer de hulpvraag niet door Praktijk Suze de Laat kan worden beantwoord, wordt met je gezocht naar een passende plek waar je verder geholpen kan worden.

Proces

  • Na aanmelding maken we een afspraak voor een intakegesprek. Tijdens de intake wordt ingegaan op jullie hulpvraag. Ook wordt de ontwikkeling van je kind vanaf de zwangerschap tot nu besproken. Dit gesprek duurt ongeveer een tot anderhalf uur.
  • Alle resultaten worden beschreven in een onderzoeksverslag. Dit verslag wordt binnen 4 weken na de laatste onderzoeksdatum naar ouders opgestuurd.
  • In het adviesgesprek worden de bevindingen uit het onderzoek besproken. Ook wordt advies gegeven voor eventuele behandeling of begeleiding.