Yucel-training

Zelf bouwen aan je herstel

Praktische informatie

Duur
De duur van één sessie is 1 uur.

Kosten
Het uurtarief is €85,-.

Yucel-training

De basis van de Yucel-methode is een opstelling van blokken die bestaat uit een balk T-vormige gekleurde ondersteunende blokken en rechthoekige belastende blokken. Hiermee bouwt het kind een kleurrijke, visuele en tastbare weergave van zijn levenssituatie, die letterlijk buiten zichzelf en voor zich op de tafel komt te staan. De blokken hebben verschillende kleuren en formaten.

Door voor iedere krachtbron en voor iedere last een passend blok te kiezen en deze vervolgens een naam te geven, krijgen de blokken in iedere opstelling een eigen betekenis. Het bouwen begint bij de keuze van de balk, die de persoon, een relatie of gezin, of een thema kan representeren.

Er is een keuze uit meerdere balken: een balk die helemaal gaaf is, een met butsen, een balk die geheel doormidden is en een balk die doormidden is maar waarbij de helften met een elastiek verbonden zijn. Vervolgens gaat de aandacht naar welke krachtbronnen de balk ondersteunen en daar kiest het kind T-vorming blokken bij. Naar krachtbronnen wordt gezocht binnen een kind zelf, binnen de familie en belangrijke relaties en binnen het grotere netwerk. Op de balk kunnen vervolgens belastende blokken geplaatst worden, in verschillende formaten en kleuren, die staan voor zorgen, moeilijkheden, kwetsbaarheden en problemen. Het kiezen en bouwen doet het kind zelf, de behandelaar bevraagt het kind op diens keuzes en overwegingen in een voortgaande dialoog.