Neuro Emotionele Integratie

Voor wie?

NEI is in te zetten bij zowel kinderen als volwassenen. Vaak komen de moeders van de kinderen die ik begeleid daarna zelf ook voor consulten. Ze zien de ontwikkelingen bij hun kind en ook bij volwassenen spelen natuurlijk processen die om duidelijkheid en soms heling vragen. De thema’s die in mijn praktijk vaak naar voren komen bij volwassenen zijn vragen rondom identiteit (wie ben ik werkelijk, wat wil ik zelf-los van mijn geconditioneerde ik?), bewustwording rondom relaties (relaties met ouders, met kinderen of met een partner) en thema’s rondom welzijn binnen werk.

Neuro Emotionele Integratie

Neuro Emotionele Integratie (NEI) is een therapievorm waarbij contact wordt gemaakt met het onbewuste. Het biedt een snelle en eenvoudige manier om emotionele of fysieke blokkades uit het verleden op te sporen en te neutraliseren.

De cellen in je lichaam hebben een geheugen. Indien een emotie in het verleden niet goed is verwerkt, kan zich dat in ons systeem vastzetten als een blokkade. Meestal raken deze onverwerkte emoties op de achtergrond, zonder dat je je hier bewust van bent. Vooral in onze huidige, snelle maatschappij kan het lastig zijn stil te staan bij gedrag dat in stand wordt gehouden door blokkades die zijn vastgezet in het verleden.

De linker- en rechterhersenhelft, die respectievelijk staan voor ons denken en ons gevoel, werken door de blokkades niet meer goed samen. Ze stapelen zich en dat resulteert uiteindelijk in vastgelopen energie, wat zich uit in emotionele of fysieke klachten. Vooral hoogsensitieve mensen zijn hiervoor gevoelig.

Het onbewuste bewust maken

Praktische informatie

Duur
60 minuten

Kosten
85 euro

Proces
Tijdens een NEI-sessie maak ik gebruik van een biotensor. Deze reageert op de frequentie van ons energetisch veld. Op deze manier kunnen we blokkades uit het verleden opsporen en kan de emotie geneutraliseerd worden. Wat onbewust was, wordt bewust gemaakt en kan men vervolgens verwerken. NEI geeft je inzicht in je klachten, waarna je ze los kunt laten. Vrij van blokkades en belemmerende overtuigingen, zoals het de bedoeling is.

NEI is een krachtige methode die effectief is gebleken voor mensen met veel uiteenlopende klachten. Zowel fysieke klachten (zoals oververmoeidheid, hoofdpijn, buikklachten, allergieen, hormonale klachten, huidaandoeningen, gewrichtspijnen) als ook emotionele klachten (zoals overmatig huilen, somberheid, slapeloosheid, angstklachten, spanningen, gebrek aan zelfvertrouwen en leerproblemen) kunnen worden verholpen middels NEI. NEI gaat er immers van uit dat lijf en geest een zijn en de klachten slechts een signaal van het lichaam.

Doordat lange en emotionele gesprekken niet nodig zijn, is NEI-therapie een prettige en vriendelijke vorm van therapie die ook voor kinderen erg geschikt is.
Met een beperkt aantal sessies kom je vaak al tot een prachtig resultaat waarbij je de werkelijke oorzaak van je klachten opspoort en niet slechts je symptomen bestrijdt.